auto

Focus
rozhodla jsem se podat žádost o příspěvek na auto,Ondra už nezvládá dopravní prostředky krom vlaku a ten tu bohužel nejezdí.Taky začnem víc navštěvovat lekaře a tak jsem se rozhodla do toho prostě jít.Kdyby byl někdo ochotný mi pomoc s žádostí budu jedině ráda.Hlavě bych potřebovala vědět jak je to ted v roce 2013.Děkuji
Vybrala jsem auto na obrázku cena je přijatelná kolem 260 000kč.
Vím,že ted hodně lidí bude asi naštvaných,že zase "jdu obrat stát" a i mě je to proti srsti,jenže já se fakt bez auta už neobejdu ,malík dospěl do věku kdy musí povinně do školy,letos budem mít odklad,ale musím ho začít zvykat a tak musím najít prostor,kam malík muže na zvykaní a to je v Praze .taky musíme začít řešit bortící se páteř  a to chce rehabiliatce,tedy další dopravování se bud do Mělníka a nebo Prahy.
Naše frekvence cestování se tedy zvětší a to tak že skoro na děnní dojíždění a autobusem to nedáme.
Autobus jede skoro hodinu,staví všude je to přímestká doprava.Navíc nejezdí neustále a tak když ráno vyjedu kolem 6té ,abych na 8 byla např. v Motole dokážete si představit  jak jsou lidév autobuse jedoucí do práce nadšení,že jim tam malík celou prořve.Když mu dám něco na zklidnění není zase u mudru schopen  spolupracovat.A o tom že domu se dostanem v 5 večer a ještě musíme jít 2,5km pešky.Jinak by jsme se doatli domu až 18.:15.
Njebližší lekař je od nás pediatr a to cca3 km.Obchody cca 6 km,pokud nepočítám malé obchudky kde sice koupím rohlíky,ale zeleninu a ovoce nebo maso prostě ne.
I proto jsem se rozhodla,že požádám o auto.
Nekamenujte mě  prosím.kdyby byla možnost jak si auto koupit sama ,veřte ,že systém žádat nebudu,ale v mojí situaci nemám jinou možnost.

p.s. ojetinu za menší peníz si "dovolit" nemužu ,nebudu mít na opravy a ani časově nebudu mít kde s autem lítat ,aby bylo bezpečné.
6 Responses
  1. msedlakova Says:

    Lindo, vůbec se neomlouvejte.
    Kdo jiný by měl mít nárok na příspěvek, když ne vy.
    Tak se obrňte trpělivostí a ono to vyjde.
    Držím palce.

    Míša


  2. Anonymní Says:

    Určitě s našimy úřady to bude boj.Držím palce.Doufám,že nad vámi nevyhraje nějaký vyžírka,kterému se nechce makat.


  3. Anonymní Says:

    Omlouvat by se měl ministr zdravotnictví,VZP, ministr sociálních věcí a hlavně vláda,která tuto zemi takto ničí,nikoliv Vy.Toto by mělo být pro potřebné děti a jejich starající se rodičě od státu samozřejmostí a ne o nějakem doprošování. Přeji dobré pořízení Alena


  4. Anonymní Says:

    Nekamenuji, držím palce, abyste v boji se státním molochem zvítězila! Hodně štěstí!


  5. Anonymní Says:

    Samozřejmě se tyto prostředky mohou zneužívat - ostatně to je již v naší zemi - se mi zdá docela zvykem, nicméně ve Vašem případě je zcela v pořádku si požádat o příspěvek na auto. Držím pěsti, ať Vás byrokratický aparát moc neunaví a autíčko co nejdříve slouží svému účelu. Pěkný den přeji!
    Yvona


  6. Anonymní Says:

    Huš ty! :) prostě si zajdi na sociálku a zažádej, stejně tak zkus rovnou oslovit nějakou nadaci, protože sociálka může pomoci sice max. do výše 200 000. ale to je fakt mximum, který vůbec není jisté, hm?Jitka